Taustoja

Tätä blogia kirjoittaa Itä-Aasian tutkimuksen opiskelija Helsingin yliopistolta. Opintoni keskittyvät Kiinan kieleen ja kulttuuriin ja erityisen kiinnostunut olen maan nykypolitiikasta ja sitä myötä tavallisten kiinalaisten elämän ymmärtämisestä.

Alalle päätymisestä kiitän ja syytän vanhempiani, joiden älynväläys oli muuttaa Kiinaan vuodeksi koko perheen voimin 90-luvun alussa. Opin kuulemma matkan aikana ymmärtämään kiinalaisen hoitajani puhetta, mutta se oppi kuten muutkin muistot katosivat nuoresta päästäni pian Suomeen palattuamme. Olen kuitenkin koko ikäni toivonut voivani jollain tavalla korvata tämän menetyksen ja välivuotenani lähdin kolmeksi kuukaudeksi Pekingiin kieltä opiskelemaan. Tästä innostuneena hain seuraavana keväänä yliopistolle ja siellä olen pyörinyt siitä lähtien tavoitteena olla vielä jonain päivänä valmis Itä-Aasian osaaja.

Kiinan kanssa olen siis ollut aikuisiällä tekemisissä vaihtelevalla intensiteetillä kohta kuusi vuotta. Siitä huolimatta hävettävän paljon maan kulttuurista, politiikasta, historiasta ja ikävä kyllä kielestäkin olisi vielä opittava. Ei siis auta kuin Good good study, day day up, niinkuin lempi-chinglishlausahduksenikin opettaa. Syksyllä 2014 muutan Pekingiin jossa valveillaolontuntini jakautuvat Beijing Foreign Language- yliopistossa opiskelun ja Finnish Business Counilin assistentin toimenkuvan kesken.

Blogini kohdeyleisö ovat ystäväni, mutta myös muut Kiinan tahi matkailun ystävät ovat toki tervetulleita tekstejäni seuraamaan ja esittämään aiheeseenliittyviä kysymyksiä jos sellaisia pääkopassa syntyy. Mikäli olet kiinnostunut tutkimaan blogini arkistoja, löytyy postauksia myös lukuvuoden 2012-2013 Pekingin vaihdon, kevään 2012 Ruotsin vaihdon ja kesän 2011 Kiinassa suorittamani työharjoittelun tiimoilta.

2 responses to “Taustoja

  1. Tervehdys opiskelijatoveri! Olen gradua vaille valmis maisteri Itä-Aasian tutkimuksesta. Sitä gradua yrittelen nyt vääntää Xidangin kylässä Luoteis-Yunnanissa. Jos kiinnostaa tiibetiläiset pikkukylät ja trekkaaminen, terve tuloa vaan käymään.

  2. Moikka! Olen nyt kevään ajan mielenkiinnolla kahlannut koko blogisi läpi, ja olen vähän harmissani, että viimeinen vuosi on ollut hiljaiseloa blogisi kannalta. Olisi mukava kuulla, miten siellä Beijingissä elämä on lähtenyt käyntiin! En onnistunut löytämään sähköpostiosoitettasi mistään, mutta toivottavasti viestini tavoittaa sinut tätä kautta, Olen itse lähdössä Beijingiin vaihtoon syksyllä, ja siksi blogisi on ollut todella mielenkiintoista luettavaa! Olisi ollut kiva vaihtaa yhteystietoja (vaikka wechatissa), ehkäpä tavatakin jos olet vielä syksyllä Beijingin maisemissa? Laitan yhteystietoihin sähköpostiosoitteeni (joka toivon mukaan näkyy sinulle) ja oman blogini osoitteen. 再见!:)

Jätä kommentti